History   Study & Career    Geography    History    Music    Quiz    Book Reviews    Terms & Glossory    Science    Fun & Trivia
   Home > Quiz > History
History

1. How many minutes of play are in an American football match?
Ans: 60

2. Which company produces the computer operating system Windows?
Ans: Microsoft

3.Which novel, first published in 1719, is based on the real-life exploits of Alexander Selkirk?
Ans: Robinson Crusoe

4.What is the deepest lake in the world, with depths over 1,600 metres?
Ans: Baikal (Baykal)

5.Complete this advertising slogan "Murraymints, Murraymints..."?
Ans: Too good to hurry mints

6. Which country`s flag consists of just the colour green?
Ans: Libya

7. Who played Vivien in the BBC comedy The Young Ones?
Ans: Adrian Edmondson

8. In which European country is Transylvania?
Ans: Romania

9. Who wrote the novel Jurassic Park, which the Spielberg film was based on?
Ans: Michael Crichton

10. What is the square root of 121?
Ans: 11

11. How many dimes are in a US dollar?
Ans: 10

12.What is the chemical symbol for Gold?
Ans: Au

13.Which television character has the car registration plate FAB1?
Ans: Lady Penelope

14. Which king was killed at the Battle of Bosworth Field in 1485?
Ans: Richard III

15.Who composed the ballets "The Nutcracker" and "Swan Lake"?
Ans: Peter Tchaikovsky

16. If you suffered from `arachnophobia`, what would you have an irrational fear of?
Ans: Spiders

17.What city does Sugar Loaf mountain overlook?
Ans: Rio de Janeiro

18.Which gas is the most abundant in air, making up over 77%?
Ans: Nitrogen

19.What were the names of the three ships Christopher Columbus led, in his discovery of the Americas in 1492?
Ans: Santa Maria, Pinta and Nina

20.Which of William Shakespeares` plays has the most lines?
Ans: Hamlet

More Interesting Readings
Geography Quiz History General Studies
General Quiz Number Quiz
Indianetzone.com | Home | Contact Us